mandag den 10. maj 2004

Leksika på internettet
Internetsøgning startede 13. januar 2004 en serie med centrale og gratis leksika på internettet. For at vække læsernes interesse for den slags internetsider og hjælpe fans af leksika. Dette er det næst-sidste afsnit i denne serie. Det er hensigten at Københavns Kommunes Biblioteker hen over sommeren vil oprette en side hvorfra disse er mere systematisk gennemgået.
Nederst er en liste med tidligere indslag. Bemærk at der med tiden kommer flere til end oprindeligt beskrevet her. Så det kan altid betale sig at checke denne liste… En håndfuld links stammer fra interesserede læsere af denne weblog. En stor tak til alle for disse tips! Flere er velkomne. Det er umuligt systematisk at afsøge internettet for leksika, så der vil givet være mange huller.
70 Weilbachs Kunstnerleksikon
Weilbach, Dansk Kunstnerleksikon rummer danske kunstnere samt udenlandske kunstnere med tilknytning til Danmark. Svarer til 4. udgave af det trykte leksikon, 1993-2000. Der er knap 8.000 billedkunstnere og arkitekter. Weilbachs arkiv drives af Kunstakademiets Bibliotek. Man kan søge på kunstner, værker, værktype, museer og i billedgalleri. Udgivet af Kulturarvstyrelsen
www.kid.dk
78.21 Musikinstrumenter
Instrumenterne er delt op efter Sachs-Hornbostel klassifikation, udviklet af etnomusikologer og afspejler et euroamerikansk synsvinkel. Instrumenter fra hele verden er opdelt i forskellige familiegrupper: slagtøj (idiofoner og membranofoner), strygere, blæseinstrumenter og elektroniske instrumenter. Disse er så ordnet efter hvordan instrumentet producerer toner. Det er muligt at lytte til hvordan nogle instrumenter lyder. Der er ordliste og link til andre sider. Siden laves af CHICO, Cultural Heritage Information and the Community Outreach project ved University of Michigan School of Information.
www.si.umich.edu/chico/instrument
79.6 Sport
Olympiske lege
Dette leksikon beskæftiger sig med de olympiske discipliner (sportsgrene) og nogle berømtheder inden for stævnets historie. Dog ikke sportsfolk, men arrangererne. Under enkelte sportsgrene vil man kunne finde hvordan det gik danskerne.
www.dif.dk/index/ol-3/olleksikon.htm

Ingen kommentarer: