tirsdag den 27. april 2004

Leksika internettet
Internetsøgning startede 13. januar 2004 en lille serie med centrale og gratis leksika på internettet. For at vække læsernes interesse for den slags internetsider og hjælpe fans af leksika. Nederst er en liste med tidligere indslag. Bemærk at der med tiden kommer flere til end oprindeligt beskrevet her. Så det kan altid betale sig at checke denne liste…
63.5 Haveplanter
Botany World er et haveleksikon. Det har beskrivelser af planter, dyrkningsmetoder, såning, beskæring, sygdomme og varianter og hybrider. Man kan både slå op på latinske og engelske navne. botanic gardens, associations and societies, and botanical terms.
www.botanyworld.com eller www.botany.com/
64.1 Mad
Cook’s Thesaurus er et kortfattet leksikon om madlavning med mulighed for opslag på ingredienser og køkkenredskaber. Der er 17 overordnede kategorier, men man kan også bruge søgemaskinen. Hvert opslag indeholder billede, beskrivelse, synonymer, udtale og forslag til alternativer, hvis der er en ingrediens, man ikke har
www.foodsubs.com
Karolines køkken er kendt af de fleste for de opskriftbøger som blev populære for årtier tilbage. Nu er det mejerigiganten Arla som står bag. Hjemmesiden indeholder også et leksikon, med et avanceret søgebillede – som dog ikke er sådan lige til at finde ud af. Det virker ellers lovende med video om hvordan du laver bechamelsovs, men linket virker ikke på min computer.
www.karoline.dk/sw150.asp
Mad og Sundhedsleksikon er produceret af tre privatpersoner, hvoraf kun en (Martin Mejlhede) er ekspert (cand. scient. I ernæring og levnedsmiddelingeniør). Navigationsmæssigt er der dog ikke noget at udsætte: Det er let at finde rundt i med mange krydshenvisninger m.v.
www.madogsundhed.dk/09_leksikon/