onsdag den 28. april 2004

Abonnementer med RSS-feed
Mange internetsider tilbyder et såkaldt rss-feed. Det betyder at hver gang den opdateres, giver den besked til dem som har bedt om det. Det fungerer næsten som en email: hver gang internetsiden bliver opdateret, sender den ændringen til abonnenten. Og det kunne sagtens være dig.
Forudsætningen for dette er at du anskaffer dig en såkaldt rss-reader. Det kan du gøre på to måder: enten downloade et program fra internettet (der findes både gratis og nogle der koster penge), eller du kan bruge en internetservice. Begge fungerer som sagt næsten som en email: du åbner programmet (eventuelt via login og password), kigger på hvad der er sket siden sidst og læser de interessante nyheder.
Bloglines (www.bloglines.com) er et eksempel på en sådan gratis onlinetjeneste. Til dagligt fungerer det næsten som at kigge på email. (Og det er meget let at oprette en ny, gratis konto, nemmere end en emailkonto).
Det skal dog lige tilføjes at det som alt andet med computere og edb ikke er problemløst: tilsyneladende skal både afsenderen af feed'et og modtageren af feed'et kunne "snakke sammen", og det er ikke altid de gør det. Fx har jeg haft store problemer med at få Internetsøgnings feed til at virke. Men bortset fra det: Prøv alligevel. Jeg har prøveabonneret på adskillige, og langt de fleste fungerer!
Hvis du er blevet interesseret i at læse mere om hvordan, om hvor du finder interessante internetsteder som du kan "abonnere på" osv. kan du prøve Københavns Kommunes bibliotekers side om dette:
bibliotek.kk.dk/uddannelse/brugsanvisning/ajour/rss/view

Ingen kommentarer: