mandag den 5. januar 2004

Afrika på BBC
Afrika er ikke hverdagsstof i aviserne. Men det eksisterer stadig væk selv om medierne gør alt for at rette vores opmærksomhed mod Mellemøsten. Medierne forbinder normalt Afrika med slaveri, europæisk kolonisering og indsamlinger til de evindelige hungerkatastrofer. Men Afrika er meget mere end det: Kontinentet har sin egen historie og kultur.
Internetsøgning vil derfor gøre opmærksom på at BBC har udarbejdet et omfattende materiale om Afrika. Som til fulde udnytter mange af de muligheder som formidling via internettet giver.
Ifølge indledningen fortælles her Afrikas historie set fra et afrikansk perspektiv. Hvilket igen er usædvanligt. Det er afrikanske historikere som ”med nye øjne ser på begivenheder og personer som har formet kontinentet fra menneskehedens oprindelse til afslutningen på Sydafrikas apartheid”.
Historien er opdelt i 14 hovedafsnit med mange underafsnit. Til sammen udgør tekst- og billeddelen et gedigent historisk værk hvis det var udgivet på tryk.
Men derudover er det også muligt at høre 24 radioprogrammer fra BBC. De varer omkring ½ time og Real Pleayer kan afspille dem.
I det hele taget kan BBC godt anbefales som et sted man søger dokumentation for bestemte emner på et lettilgængeligt, men sagligt niveau. Så når du alligevel er inde på Afrika-siden, så check også de andre emnesider ud…..
Link:
www.bbc.co.uk/worldservice/africa/features/storyofafrica/index.shtml

Ingen kommentarer: