tirsdag den 12. august 2003

For de legesyge: Kartoo
Mens vi venter på en afløser til Google, kan man hygge sig med forskellige grafiske fremstillinger af søgeresultater. En af de virkeligt underholdende er Kartoo. I stedet for at vise en trist og kedelig lang søgeliste, viser den grafisk resultaterne. Når man fører musen hen over sidens ord, kommer der forbindelseslinjer mellem klatterne. Det ligner lidt en tegning over kosmos. Ved nogle af "planeterne" fremkommer + og -. Klik på minustegnet og denne del af universet forsvinder. Klik på plustegnet og nu ser du så universet fra denne synsvinkel!
En spalte i venstre side viser en oversigt over sites. Også her sker der ting og sager når man fører musen hen over linkene. Øverst og til højre for grafikken er der værktøjslinjer med forskellige funktioner, bl.a. en ekspertversion, bladrefunktion, udprint osv.
Det er umuligt med ord at beskrive søgemaskinen. Prøv den selv. Selvsyn er bedst! Søgningen ”anders fogh rasmussen” (med gåseøjne) er meget illustrativ.
Underholdende eller seriøst? Jeg har i hvert fald tænkt mig at afprøve den på diverse søgninger i den kommende tid. Og prøver at vende tilbage med uddybende kommentarer til hvad noget sådant kan bruges til.

Ingen kommentarer: