onsdag den 4. december 2002

Vivisimo har nu også nyhedssøgning.
Metasøgemaskinen Vivisimo har nu også meldt sig i rækken af søgemaskiner som søger på nyheder. Vivisimo udmærker sig som søgemaskine ved at opdele resultaterne i forskellige emner (gamle internetsøgere vil erindre Northern Light). Og det er denne opdeling i emner som gør Vivisimos nyhedssøgning ganske god.
Først vælger du hvilken nyhedskilde du vil bruge. Valgmulighederne er: CNN, New York Times, BBC, Yahoo, Wired News, World News, SF Gate og andre. Du gør nu sådan set det samme som hvis du kun søgte i disse nyhedsmediers databaser, men forskellen er at fundene bliver opdelt i emner, lige som når du normalt søger bredt på internettet i Vivisimo.
Der er dog i denne første version nogle skønhedspletter. Jeg prøvesøgte på Denmark i World News. Vivisimo gav 69 fund. Emneopdelingen var her: Chechen Russia (11), Ban European Union (9) og 8 andre emner (heriblandt More!). Jeg var interesseret i Sakajev-sagen og klikkede derfor på den øverste som viste 11 resultater. Desværre virkede linkene ikke, bort set fra den som står nederst i linket (Source:...). Den var til gengæld god. Her fik jeg ikke bare en spritny nyhed, men adskillige nyheder som havde forbindelse til emnet.
Se også denne weblog om nyhedssøgning fra 8. oktober 2002.

Ingen kommentarer: