onsdag den 6. februar 2013

Pause fra Facebook

Jeg har stort set været på Facebook og andre sociale netværk siden de startede. Siden er de stille og roligt blevet en integreret del af min hverdag. Ligesom millioner af andre danskere og 100 mio. af verdensborgere. Af og til når jeg en sen aften er blevet lidt længere oppe for at checke hvor der nu sner, opdager jeg pludselig at der er gået ½-1 time. Jo, der har så været et enkelt eller to opslag der har affødt et eller andet: Et lille smil, en lille kommentar. Måske har jeg selv kreeret et eller andet.

Men man kan jo ikke andet end at spørge sig selv: Hvorfor? Og det er ikke fordi jeg pludselig er blevet uvenner med nogen. Eller sur, eller noget. Men der kommer et tidspunkt i enhver internetsøgers liv hvor man må spørge: Hvorfor? Er du blevet en internetsurfer og ikke internetsøger? Og det spørgsmål kan kun besvares på én måde: Nemlig ved at lade det komme an på en prøve. Så fra dd. har jeg valgt at holde fuldstændig Facebook-fri på ubestemt tid.

Man kan godt sætte sin Facebook-konto på standby, uden at slette den. Men hvis du vil være helt sikker, kan du altid downloade dine informationer på Facebook. Du klikker bare på Tandhjulet/Blomsten, hvad du nu kalder det øverst til højre, vælger Kontoindstillinger, og klikker nederst i Download ... Herefter går der en del tid med at Facebook samler dine oplysninger. For mig lykkedes det af en eller anden grund ikke. Den frøs fast på "Afventer", og jeg har andet at bruge min tid på end computerproblemer. Hvis det lykkedes for dig, skal du konfirmere det via email. Jeg har hørt om andre hvor det er lykkedes for, så det er nok bare mig.

Sådan burde det kunne gøre at downloade sine oplysninger: Blomsten, Generelle kontoindstillinger, og klik nederst i Download en kopi.

Men det er sådan set heller ikke nødvendigt. I princippet vil en deaktivering af din Facebookkonto ikke slette den. Følelsesmæssigt påvirkelige personer kan måske før den endelige deaktivering blive påvirket til at ombestemme sig.

Sådan deaktiverer du din Facebook-konto: Klik i Sikkerhedsindstillinger og klik nederst i menuen på linket Deaktiver din konto.

Før den endelige konfirmering, vil der poppe billeder op af masser af dine venner, hvor der står: X vil savne dig.  Og der er også et afkrydsningsskema, hvor du kan angive grunden til at du deaktiverer din konto.

Mange af dine venner vil blive kede af at du deaktiverer din konto. I hvert fald i følge Facebook. Men det er blot et forsøg på at forhindre dig i at undvige Facebook. Jeg afklikkede i Jeg bruger for meget tid på Facebook. Hold ud!

Nu er min Facebook-konto sat på standby. Jeg forventer alt fra voldsomme abstinenser til befrielse over ikke at have endnu et sted at skulle følge med. Jeg ved det ikke, men du kan følge bestræbelserne her på bloggen, hvis eller når jeg synes der er noget der er værd at skrive om.  Jeg tror nu ikke at der er så meget at skrive om.

Her er det så fuldbragt: Facebook oplyser at kontoen er deaktiveret. Jeg er blevet logget af. Nu er det så op til de nærmeste dage/uger/måneder at se hvad der sker.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tak for den meget gennemførlige guideline. Jeg tænker også kraftig på at deaktivere min konto. Ved du, hvordan andre personer ser den deaktiveret konto? Vil den blot være slettet, eller vil de få en besked om at min profil er deaktiveret, hvis de skriver til mig.

Lærke Christensen sagde ...

Bliver ens oplysninger, billeder og venner slettet?

Erik Nicolaisen Høy sagde ...

Dette er hvad Facebook skriver om deaktivering:
Deaktivering deaktiverer profil og fjerner navn og billeder fra de fleste ting man har delt. Nogle oplysninger kan stadig være synlige for andre, såsom navn på en anden persons venneliste og i beskeder man har udvekslet med sine venner.
Men reelt er ens konto fuldstændig intakt når man reaktiverer sin konto, hvilket man gør ved at logge på igen. Jeg fik ikke fjernet billeder, venner eller andet.