onsdag den 26. september 2012

200 mio. videnskabelige artikler!

Statsbiblioteket har åbnet for søgninger og bestillinger af 200 mio. videnskabelige artikler. Herunder også danske videnskabelige tidsskrifter. Med lidt tålmodighed skulle der være gode muligheder for her at finde rigtig solide faglige ting.

Der er ikke nogen avanceret søgning, men efter at have startet en søgning vil der fremkomme nogle forskellige afgrænsningsmuligheder, fordelt på sprog og på emner. Der er også muligheder for at sortere efter år, relevans eller titel. Samt, hvis du finder noget der kan bruges, til at bestille artiklerne.

Så tæt kan du komme artiklerne. Alt du skal gøre er at bestille artiklen, og så vente i op til en uge. Næste skridt må absolut være at artiklerne bliver digitaliserede.

For du kan nemlig ikke umiddelbart få artiklen at se. Det tager ifølge hjemmesiden mellem 2 og 7 hverdage, og du kan ikke bestille mere end 25 artikler om måneden. Foreløbig er det kun et pilotprojekt på et år. Så du kan risikere at tilbuddet ikke eksisterer næste år.

Link
Statsbiblioteket.

1 kommentar:

Jens Hofman Hansen sagde ...

Hej Erik

Blot for at opklare ifht. "Næste skridt må absolut være at artiklerne bliver digitaliserede. "

Artiklerne ER faktisk digitale - men printes ud og sendes fysisk, for servicen bygger på reglerne for fjernlån hvor vi kun må distribuere analogt. Et næste trin i udviklingen i servicen kunne ganske rigtigt helt oplagt være også at distribuere digitalt - men det vil kræve en aftale, der skal forhandles.

Gode hilsener
Jens