onsdag den 22. august 2012

Tabel for forskelle hos Google

Jeg har lavet en sammenlignende tabel over (næsten) samtlige søgemuligheder hos Google. Google har totalt set ret mange afgrænsningsmuligheder. Men hvor finder man dem? Nogle er i venstremenuen, andre i det avancerede søgebillede, andre igen skal du kende (i form af søgekoder). Og for at gøre det endnu mere uoverskueligt, så har hver enkelt af Googles specialsøgemaskiner sin tilpassede avancerede søgning og venstremenu.

Derudover sker der en masse bag kulisserne, som du kan slå til eller fra: Det sted hvorfra du søger, personaliseringer og sprog (vælg fx mellem .dk og .com udgaverne). Den bevidste internetsøger bør være opmærksom på hvordan disse faktorer påvirker sorteringen og visningen af fundene.

Som det fremgår af tabellen, er billedet ret uoverskueligt: Nogle præciseringer findes kun i det avancerede søgebillede eller i venstremenuen. Andre er ingen af disse steder, her skal du kende søgekoderne. Atter andre kan du finde alle steder.

Jeg håber at tabellen - hvor lang den end måtte forekomme - fremmer synliggørelsen. Jeg mangler lidt finpudsning. Men ellers skulle den være klar til brug.

Ingen kommentarer: