lørdag den 13. marts 2010

Google Maps Lab

Google Maps er et af Googles mest populære produkter. Så det er ikke så sært at der hele tiden kommer nye ting til. Nu er der oven i købet også tilknyttet Google Labs eksperimenter til. Google labs har som bekendt ikonet grøn laboratoriekolbe. Med teksten Nyhed! Og hvis du klikker på det øverst til højre, kommer der en popup med alle disse.
Der er nu en lang liste over forskellige eksperimenter som du kan til- og fravælge. De er alle fravalgt, så du skal aktivt ind og aktivere dem.
Her er nogle af de mest lovende:
  • Ved at tegne en boks efter at have klikket på knappen Træk og zoom, kan du nu zoome ind på det du har afmærket. Knappen ligger umiddelbart under zoom-skalaen til venstre (lup).
  • I visse områder skulle det nu være muligt at tilføje roterbare luftbilleder til kortet. Billederne er meget skarpe, men desværre er der ikke så mange ud over de eksempler som du automatisk får ved at tilmelde dig.
  • Spil er meget populære, så nu kan du også test dit kendskab til geografi på satellitbillederne.
  • Du kan rotere kort så nord bliver syd osv.
  • Du kan få længde- og breddegrader vist ved hjælp af en speciel musemarkør.
Hvad jeg har været helt uvidende om (jeg må have sovet i timen) er, at der nu er kommet street view for København. Måske også andre steder i landet. Så jeg kørte en tur forbi Rådhuspladsen ad H. C. Andersens Boulevard. Min største overraskelse var dog at se at der også er kommet på min lille villavej i Husum. Her kan jeg nu gense vores flotte blomstrende fjerbuske.
Spændende. Måske skulle århusianerne og andre provinsbyer også prøve. Der er nemlig også kommet streetview her. Det går stærkt.
Jeg bemærkede ved samme lejlighed at der er kommet en mængde nye ting til: Bl.a. kan du løbende følge med i hvem der har sendt billeder til Google Maps i det område hvor du aktuelt kører rundt. Hvem der har lavet lokale kort osv. Fikst. Brugbart. Og meget enkelt.
Link
Googleblog.

1 kommentar:

Nikolaj Winther sagde ...

Med hensyn til kort er google langt fra den eneste på nettet. I posten nævner du at man kan se luftbilleder med at der endnu ikke er så mange.
På lokale tjenester som for eksempel Eniro i Danmark og Sverige er dækningen meget bedre.
Generelt for at få et hurtigt overblik over hvilke søgemaskiner der findes i de enkelte lande er Wikipedia et udmærket startsted. Wikipedia tagger mange af deres artikler med højde- og breddegrader og med udgangspunkt i det guides man hen til de kort- og søgemaskiner der dækker landet bedst.
Et eksempel kunne være Norge.
Først vælger du noget kendt fra Norge (i dette tilfælde Gardermoen lufthavn). Dernæst finder du den på Wikipedia og klikker på koordinaterne i øverste højre hjørne.
Man bliver så ledt hen til en oversigtsside, hvor de lokale søgemaskiner er fremhævet. Her kan man således se at der i Norge er 4 forskellige maskiner, som faktisk dækker ganske forskelligt og i mange tilfælde bedre end Google.