torsdag den 5. november 2009

Google musiksøgning

 Musik er vanskeligt at søge på Google. Hvis du kigger på Google-Guide, vil du opdage at afsnittet under specialsøgemaskiner slet ikke nævnet at Google kan søge musik, men henviser til andre søgemaskiner. For en uge siden lancerede Google imidlertid noget der kan være starten på en musiksøgemaskine. Men den er kun tilgængelig for brugere i USA og henviser kun til hvor du kan købe musik.
Google har et samarbejde med MySpace, Rhapsody, Pandora, iMeem og Lala, og det er disse som har gjort det muligt at brugere i USA nu kan lytte til brudstykker af musik. Som du så herefter kan købe. Det er således ikke muligt at afprøve musiksøgningen, vi må nøjes med den demovideo som Google har lavet (se nederst). Videoen viser ikke så forfærdeligt meget andet end at hvis du søger på en kunstner og et nummer, vil der øverst i søgeresultatet komme nogle henvisninger til de nævnte musikdatabaser.
Ifølge Google Blogoscope skulle det også være muligt at høre musikken en enkelt gang, hvorefter du skal købe nummeret.
Hvis du kan nøjes med at læse sangtekster, er der straks mere perspektiv i Googles nye initiativ. De velkendte problemer med at genfinde en sang ud fra en ukomplet linje, fx. Her er det meningen at Google vil pr've at gætte hvilken sang det er du tænker på. Teknikken bag synes at være Wisdom of the Crowd, som Google så ofte før har brugt med rimelig megen succes.
Gratis musik over internettet ligger ikke lige om hjørnet, med mindre du benytter dig af pirathjemmesider.
Link
Googleblog.
Demovideo om servicen.
Google Blogoscoped.
Searchengineland.

Ingen kommentarer: