onsdag den 21. oktober 2009

Nye afgrænsningsmuligheder hos Google

Der er kommet en del nye afgrænsningsmuligheder i Googles Show Options. Den findes også i den danske udgave under Vis valgmuligheder, men som sædvanlig er den ikke blevet særlig opdateret.Menupunktet viser sig nu efter hver søgning du foretager dig. Her en kort rund tur i de nye muligheder, og husk at kigge i Google-Guide for en mere komplet oversigt.
Under All Results er der nu tilføjet weblogs. Google har ifølge Pandia Post også annonceret at tilføje bøger og andet. Men ligesom Pandia Post har jeg nu heller ikke kunnet få denne til at komme frem, ligegyldigt hvilke meget oplagte forfattere jeg har søgt på.
Du kan nu også søge på helt aktuelle resultater ved at afgrænse til Past Hour. Det kunne være nærliggende at tro det kun er relevant for weblogs. Men husk på at Googles websøgning også tager avisnyheder med.
For enten at undgå eller gentage dine søgninger kan du prøve under All results: at afgrænse til Visited, Not yet visited. Bemærk at for at få den til at virke, skal du være logget på din konto. Ellers kan Google jo ikke se hvad du har søgt på i forvejen.
Under Standard Result, ydermere Few eller More Shopping sites. Så vidt jeg kan se udelukker det ikke nogen webstedet, men omorganiserer dem bare så fx .com-sider bliver op- eller nedprioriteret. Dette er noget som jeg har efterlyst længe og som Yahoo engang havde en skala til. Den blev senere afskaffet igen, da den åbenbart ikke var særlig populær.
Link
Google-Guide om Valgmuligheder.
Pandia Post.

Ingen kommentarer: