lørdag den 26. september 2009

Gæt og forslag

Siden maj har du måske lagt mærke til at Google når du begynder at skrive i søgefeltet, prøver at gætte sig til hvad det er du prøver at finde. Det kunne minde om det gamle Google Suggest. Og det er det også, men der ligger mere bag.


Hvis du var bekendt med det gamle Goolge Suggest, vil du vide at den viste forslag som var baseret på din originale søgning. Men nu foreslår google også noget som relaterer sig til den aktuelle resultatside. Dvs. det er en slags inspiration til nogle søgninger du måske ikke lige havde overvejet.
Derudover har Google også gemt oplysninger fra dine tidligere søgninger og genbruger disse. baggrunden for det er at Google har regnet sig frem til at ca. en fjerdedel af alle søgninger er søgninger du allerede har foretaget før. Det kræver dog at du er logget på. Hvis du ikke er interesseret i at have dette, kan du bare slå det fra vil at klikke det væk fra den søgehistorie.
Til gengæld har Google nu fjernet oplysninger om antallet af hits for en bestemt søgning.
Link
Googleblog.

3 kommentarer:

Claus Valgren Christensen sagde ...

Ja, deres nye forslagsboks er blevet rigtigt god at arbejde med. Har du en reference til udsagnet om at en fjerdedel af søgninger er søgninger du allerede har lavet?

Erik Høy sagde ...

Jeg har ikke anden reference end det link til Googleblog som er under indslaget. Og det stammer fra Google selv. Det kan man så vælge at tro på eller ej.

Claus Valgren Christensen sagde ...

Jeg læste også den ved samme lejlighed, dog er en second opinion altid godt. Jeg får dog selv nogle andre tal, har nu ikke så mange besøgende som de har :) – dog er der et nogenlunde fast mønster baseret på de faste IP’er der registres. Men et utroligt interessant område specielt hvis man vil bygge noget der minder om adfærds generede søgeresultater.