onsdag den 30. september 2009

Bing

Microsofts nye søgemaskine hedder som bekendt Bing. Den blev præsenteret som noget nyt der går videre end de traditionelle søgemaskiner hvad angår hastighed og flere muligheder mm. De kalder den selv for en "Decision Engine". Navnet forklarer Microsoft med at det signalerer noget nyt.
I erkendelse af at Internet Explorer ikke længere er ene på markedet, har Microsoft lavet tilføjelsesknapper til bl.a Firefox og endog ærkefjenden Googles Chrome.
Bing har en oversætter. Selv angiver Bing eksemplet “happy birthday in French.” Hvor in French så skulle lave en automatisk oversættelse. Men det virkede altså ikke for mig. Prøv med in Danish i stedet for. Nul resultat. De samme oplevelser havde jeg også med Live Search. Den reklamerede med en masse faciliteter som ikke virkede. Jeg har opgivet at finde ud af hvorfor.
Bing havde en del startvanskeligheder. Bl.a. påpegede nogen at hvis man søgte på Ronald Reagan, så fik man fortrinsvis sider med Nancy Reagan. Det ser det dog ud til at være blevet ændret på. Men at resultaterne skulle være bedre end Googles, har jeg svært ved at se. Faktisk minder de ret meget om dem.
I det hele taget minder de resultater jeg fandt på testsøgningerne meget om Googles, bare i en lidt dårligere udgave. Begge maskiner fandt ud af at Lars Lykke Rasmussen nok skulle være Lars Løkke Rasmussen.
På Yahoo News har du altid kunnet søge i danske avisers flygtige nyheder. Det kan du også på Bing, og det er måske noget som kan bruges. Google News har som bekendt ikke danske avisers flygtige nyheder med. Danske aviser har truet med bål og brand hvis Google News fisker i deres nyheder, hvilket betyder at du kun kan finde dem ved at bruge web-søgning. Her bliver de jo så blandet op med alt muligt andet. At Yahoo altid, og nu altså også Bing, søger i dem, uden at nogen danske aviser så meget som har løftet et øjenbryn, er et mysterium. Men aner man bagtanker her? Eller er det bare den bondestædige danske holdning der gør sig gældende også her?
Jeg kan ikke se hvad der er så meget nyt i Bing. Men til gengæld er den så meget bedre end Live Search. Og det har her i opstartsfasen fået Microsofts andel af daglige søgninger til at stige en anelse fra lidt under 14 % til knap 16 % i USA. Hovedsagelig sker stigningen på bekostning af Yahoo, mens Google fortsat topper. Men om det holder over længere tid, vil kun tiden vise.
Link
Bing Blog.
Bing Blog (Browser).
Bing Blog (Oversæt).
Search Engine Land (Video).
LiveSide (oversæt).
Search Engine Land (oversæt).

Ingen kommentarer: