onsdag den 12. august 2009

Google ind i ebogsbranchen

Google har tilsyneladende planer om at tage konkurrencen op med den suverænt største internetboghandler, Amazon. Dvs at sælge bøger online via et partnerskab med forlag som giver Google adgang til at søge i deres bøger.
Men derudover vil Google også lave en åben platform hvor du kan læse og få adgang til bøger. Nærmere hvad Google betegner som et "digital book ecosystem", et system hvor brugerne kan læse bøger fx via deres computer, telefon, netbog, ebogslæser eller andre apparater som kan læse webbaserede dokumenter.
Amazon har en tilsvarende service som hedder Kindle Store med omkring 280.000 ebøger. Men den kræver at du køber en special ebogslæser fra .... ja selvfølgelig Kindle eller iPhone og iPod.
Google har tidligere vist at hvis de går ind i et projekt, så er slutproduktet for det meste smartere, mere alment tilgængeligt og selvinstruerende end konkurrenternes. Så hvis der er noget om snakken, må bogverdenen tage dette meget alvorligt. En gængs reaktion er strudsereaktionen: Stik hovedet i busken og bekæmp Googles tiltag.  Det gælder især for Danmark. Hvornår de forskellige brancher lærer at se mulighederne, i stedet for problemerne i den nye teknologiske udvikling, vil tiden vise.
Strudsestrategien har mestendels den følge at Google rent faktisk bliver isoleret som et uhyre. Og at brugerne endnu engang bliver snydt for de muligheder som teknologien åbner. Dette er ikke bare tilfældet hvad angår Google. Det gælder også for musikbranchen som  adskillige år stak hovedet i busken, og som nu mærker snerten og pinen af fortidens beslutninger.
Link
PCWorld.

Ingen kommentarer: