mandag den 9. marts 2009

Er Facebook farlig?

For et par dage siden fik jeg en SMS fra en bekendt om at jeg endelig ikke måtte logge mig Facebook. Og jeg er ikke den eneste: Forbrugerrådet har også fået henvendelser fra bekymrede facebookbrugere. Rådet har derfor udarbejdet mogle råd til hvordan du beskytter dig selv og dine venner.
Forbrugerrådet gør opmærksom på at Datatilsynet undersøger om Facebook overtræder persondataloven. Men der er ikke nogen afgørelse endnu, så derfor må brugerne selv sikre sig. Og her er Rådet behjælpelig med 15 råd. Alle begrænser brugen af Facebook, fx advarer Forbrugerrådet mod applikationerne. Et af de væsentligste råd er at bruge et særskilt password da Facebook er dårlig til at forhindre hackere i at aflure passwords.
Du kan også læse om hvilke oplysninger Facebook har om dig, bl.a. emails ikke bare fra dig, men fra hele dit adressekartotek. Et af grundprincipperne i Facebook der afspejler det kommercielle underlag.
Hvis du er til konspirationer, så vær opmærksom på at din aftale med Facebook er ret ufordelagtig: Den er uopsigelig, evig, ikke-eksklusiv, overførbar og en bunke andre ting som gør at dine oplysninger kan komme i hænderne på nogen du ikke forestillede dig. Endelig er der også en opskrift på hvordan du helt kan fjerne din profil i Facebook.
Link
Forbrugerrådet.
Rådets 15 råd
.
Guide til privatliv på Facebook.

Ingen kommentarer: