mandag den 8. december 2008

Emneord i Yahoo! Video

Videoer kan være svære at søge i fordi søgemaskinerne skal bruge noget tekst til at finde ud af hvad der rent faktisk sker på de løbende billeder. Den teknologi som kan oversætte tale til tekst, er endnu i sin vorden. Og selv om den skulle blive perfektioneret, er den måske ikke engang egnet til søgning.
Emneord er en anden måde at gøre det på (tagging med et godt dansk ord). Det kan du gøre på fx Delicious og Flickr. Og på Yahoo! Video. Brugere med en konto hos Yahoo! kan sætte tag på en video.
Hvis du har fundet en video hvor der mangler et emneord, er der en knap med "Tag it". Det åbner et skrivefelt hvor du kan skrive emneord. Sekundet efter vil det så optræde på videoen, forhåbentligt til glæde og gavn for fremtidige søgere.Her er en hjemmevideo fra en kanalrundfart fra Nyhavn. Vi er i gang med at sende emneordene København og kanalrundfart.
For at opmuntre til tagging har Yahoo! også lave en slags spil hvor taggere kan optjene points hvis du er på samtidig med andre taggere og har de samme ord. Hvis du er til stress, så er dette stedet. Videoerne passerer revy i en lind strøm og du har kun tre sekunder til at besvare.
Link
NextYahoo.

Ingen kommentarer: