lørdag den 4. oktober 2008

Google Moderator

Google er som virksomhed dagligt stillet over for en masse ubesvarede spørgsmål om hvad der er vigtigt og ikke vigtigt. Internt har firmaet et redskab (Dory) hvor medarbejderne kan 'stemme' om hvad de synes er vigtigt. Dette redskab har de nu gjort offentligt tilgængeligt under titlen Google Moderator.
Der er allerede en dynge spørgsmål derinde af meget varierende art. Jeg kiggede i tre af menuerne, mest af politisk art. Og det virker som om Moderator allerede er blevet spammet af de sædvanlige der blot vil promovere egne holdninger. Dette er et velkendt fænomen på alle sådanne sider og åbenbart et vilkår som internetsamfundet må leve med."1664 har stillet 783 spørgsmål og afgivet 34.144 stemmer". Emnerne ses ude til venstre. Og foroven kan du se hvor mange de selv har stemt på og selv har stillet.
For at få lov til at stemme om hvilket spørgsmål der er det vigtigste, skal du logge på. Men det er uklart om hvem man egentlig spørger, og hvis der findes en svarer, hvad denne vil gøre ved det.
Jeg prøvede også for sjov at stille et spørgsmål for at se hvad der skete. Det viste sig at det indtil videre har fået 7 stemmer for at det var et godt spørgsmål, mens 6 mente det ikke var. Ikke noget der ligefrem sprænger ratinglisten hvor det bedste har fået over 150 stemmer. Og hvad så, kunne man spørge?
Generelt ville jeg have foretrukket at det også havde været muligt at privatisere spørgsmålene, ligesom med Google Dokumenter og Kalender hvor du egentlig kun er interesseret i at se tilkendegivelser fra bestemte personer.
Spørgsmålene vil ud fra afstemningen blive rangeret efter hvor mange positive og negative stemmer de har fået. Kun spørgerne kan fjerne deres egne spørgsmål.
Link
Google Moderator.
Google Blogoscoped.
Matt Cutts.

Ingen kommentarer: