onsdag den 29. oktober 2008

Google Kontor

At tage beslutning om at overføre dele (hovedparten) af mit kontor til Google skete ikke uden mange betænkeligheder. De to vigtigste set i forhold til andre office-pakker fra fx Microsoft og Open Office:
  • Mere begrænsede muligheder for at redigere, fx lave marginer, tabeller, indryk, de flere hundrede forskellige skrifttyper osv.
  • Sikkerheden. Risikoen er også til stede ved de pc-baserede. Så her måtte jeg tænke mig godt om. I starten lagde jeg kun forsøgsvise og mindre betydningsfulde dokumenter.
  • Afhængig af tilgængelighed til internettet. Jeg ved godt at du også kan arbejde offline. Men i sidste ende er du afhængig af på et eller andet tidspunkt at skulle på nettet.
Disse betænkeligheder skal så opvejes mod fordelene:
  • Tilgængeligt overalt hvor der er internet adgang.
  • Deling på mange forskellige niveauer: Lade nogle udvalgte se dokumenter, lade dem rette i dokumenterne (altså arbejde sammen om det, og jo, du kan se hvad 'de andre' arbejder med mens du selv gør det), offentliggøre det på internettet så alle og enhver kan se det. Gradbøjning både hvad angår offentliggørelse og redigering.
  • Integration af snart sagt alle Googles produkter. Dvs. du fx.kan nemt og smidigt integrere dokumenter med kalender.
  • Selvinstruerende. Enkelhed har altid været et brand for Google, og det synes jeg også deres kontorprodukter lever op til.
  • Lærerigt. Dette som selvstændig fordel som følge af det selvinstruerende. Aldrig har jeg lært så meget om webmasterting som html-koder, embedding, gadgets osv.
Jeg skriver sjældent noget bare for mig selv. Det er meningen at andre skal læse det. I 'gamle dage' betød det en masse besvær med at sende vedhæftede filer, printe ud, skrive emails, bruge usb-memorysticks og andre metoder. Google Dokumenter klarer alle disse arbejdsprocesser enkelt.
Google Dokumenter er langt fra færdigudviklet. Gennem det lille års tid jeg har brugt det, er der stadig kommet nye forbedringer til. Så eftersom de hele allerede fungerer nu, er der kun positive overraskelser at vente på. Jeg har endnu ikke oplevet at Google er 'nede'. Men det kan den altså være, ifølge forskellige kilder, dog ikke ret længe.
De meste er i danske udgave og fx har Google Dokumenter en dansk stavekontrol.
Googles kontorapplikationer er så omfattende at du med en Googlekonto har adgang til stort set alt det som du har brug for. Fra email over kalender til tekstbehandling og regneark. Den overflødiggør endda mange web 2.0 opfindelser som fx wiki'er. Google Dokumenter kan bruges som sådan.

Link
Google.
Google Blogoscoped.
LibracyCrunch.

3 kommentarer:

Thor Dekov Buur sagde ...

Ja, det er smart. Forlaget Systime er mere eller mindre gået over til Google Apps: http://www.version2.dk/artikel/8819

/Thor

Jarlskov sagde ...

Sikkerheden skal vel også sættes ned under positive ting, i og med Google sørger for at tage backup af alle dine dokumenter, så de også kan findes selvom din bærbare selvantænder eller bliver stjålet? :-)

Erik Høy sagde ...

Åh ja, du har ret. Med sikkerhed tænkte jeg mere fx på at Gmail ikke giver mulighed for krypterede filer.