onsdag den 20. august 2008

Yahoo Maps

Yahoo! Maps har fået en grundig overhaling i sommerferie. Og den er virkelig blevet lækker og brugervenlig. Manøvreringen er efter min opfattelse klart bedre end i Google Maps.
Hvis du griber kortet med musen og kører frem og tilbage, er der et sigtekorn, som du gradvist kan indstille. Ydermere er der på zoomskalaen til venstre på kortet afmærket hvor langt zoomen går ind eller ud. Zoomen går dog i satellitkortene ikke helt så tæt på som Google Maps.
Lokalsøgning på kortene er desværre ikke så gode andre steder end i USA
De direkte trafikoplysninger for bilister er heller ikke gældende for mange andre steder end USA
Desværre har Yahoo det ikke ligesom Google med at internationalisere alle disse funktioner, så vi skal nok ikke forvente at se alle disse godter for Danmarks vedkommende. Men måske vil det udløse en modreaktion fra Google Maps?
Link
Yahoo Geoblog.
Michael Blumenthal.

1 kommentar:

Søren Johannessen sagde ...

i mine øjne så ser Google Maps teamet ikke efter hvad Yahoo Maps laver af tiltag - Den store konkurrent er Microsofts Virtual Earth. Virtual Earth er for Danmarks vedkommende i den grad ved at indhente Google Maps DK. Se fx opdatering de lavede for et par uger siden

Almindelige vejkort er lige så gode hos de begge. Virtual Earth har nyere sat-billeder fra København (2007) mod Googles fra april 2005. Når Virtual Earth siden bliver oversat til dansk, så rykkere de i den grad mod at komme helt på omgangshøjde med Google for danskernes vedkommende