onsdag den 7. maj 2008

Audiobaba

Du har en melodi i hovedet, men kan ikke huske hvad det er for en. Musipedia (beskrevet bl.a. i Internetvejledningen og Wikipedia) klarer noget af det. Musipedia er forbløffende effektiv med blot de først 8-10 op og ned eller ligeud toner. Men hvad nu hvis du godt kender en melodi, men bare ikke kan få nok af den slags? Så er der Audiobaba. Absolut et besøg værd. Kort sagt, du søger på en af dine yndlingsmelodier, og Audiobaba giver så nogle numre som ligner.
Virker det? Tja. Det er da inspirerende. Nu kender jeg ikke mange af navnene, men det er vel også det der er meningen med det hele: At du kommer til at høre noget nyt. Musiksmag kan sikkert også diskuteres. I eksemplet har jeg søgt på Brian Eno's nummer Taking Tiger Mountain. Herefter har Audiobaba delt det op i forskellige genrer og matchet.
Teknikken bag hviler på 'kunstig intelligens' og sammenligner ved hjælp af forskellige algoritmer (som er hemmelige), mest omkring beat, rytme og jazz. Du kan også lave et RSS på bestemte melodier, så hver gang der kommer en ny lignende, får du besked en gang om ugen.
Ved at vende en tommelfinger nedad kan du påvirke Audiobaba. Ligesom kunstnere kan uploade deres musik.
Link
Audiobaba.

Ingen kommentarer: