onsdag den 28. november 2007

Uofficiel afvisning af cloaking

Cloaking er et begreb inden for de såkaldte søgemaskineoptimeringsteknikker hvor indholdet af en webside opfattes anderledes af søgemaskinernes høstere end det som reelt vises i browseren. Dette for at narre søgemaskinerne til at vise sider som ellers ikke ville blive vist. Mest for at få en bestemt side højere op i søgemaskinernes resultatlister. Den ondsindede cloaking bliver naturligvis bekæmpet med næb og klør af søgemaskinerne. Men der findes faktisk også godartet cloaking. Fx benytter Amazon sig af noget sådant, og søgemaskinerne straffer ikke i sådanne tilfælde.
Danmark i midlertidigt kommet i søgelyset hvad angår fænomenet, fordi et dansk firma påstår dels at hvis cloaking'en foretages af et kendt firma vil Google ikke gribe ind, dels at de har opfundet en metode til at søgemaskinerne ikke kan afsløre cloaking'en.
Begge benægtes af Matt Cutt i nogle længere artikler på hans weblog. Jeg skal ikke her henvise til firmaet. Det må læserne selv finde. Men i stedet henvise til en dansk artikel i Webfighter som støtter Matt Cutts gendrivelse af firmaets påstande. Han citerer i øvrigt en vittighed for at vise det håbløse i påstanden om at det skulle være muligt med en perfekt cloaking: “Last night somebody broke into my apartment and replaced everything with exact duplicates.” Altså, hvis man alligevel ikke kan se forskel på det originale produkt og kopiproduktet, hvad er så hensigten?
Link
Wikipedia om cloaking.
Matt Cutt.
Webfighter om det danske firma.

Ingen kommentarer: