mandag den 29. oktober 2007

Supercomputere

Googleblog fortæller om et pilotprojekt med IBM som går ud på at få mange computere til at arbejde sammen. Baggrunden er den enkle, at fremtidens opgaver stiller så store krav til computere, at det er nødvendigt at få dem til at arbejde sammen for at løse opgaverne. Det betyder nemlig at man kan udnytte den samlede maskinkraft, i stedet for at være afhængig af en enkelt maskine.
Programmet hedder (ganske enkelt) Academic Cluster Computing Initiative. Academic fordi det gennemføres på en række højere læreanstalter i USA, såsom University of Washington, Carnegie-Mellon University, Massachusetts Institute of Technology, Stanford University, University of California at Berkeley og University of Maryland.
Men mon ikke erfaringerne fra dette projekt munder ud i nogle generelle retningslinjer for hvordan almindelig mennesker kan få deres computere til at arbejde sammen? Og ydermere, måske endnu en Google-applikation til brugerne så de selv ganske enkelt kan gøre det? Allerede nu findes der noget materiale som nørder kan kigge på.
Link
Googleblog.

Ingen kommentarer: