fredag den 8. juni 2007

Ask i tre dimensioner

Ask3D er den lille søgemaskines forsøg på at finde sin niche. 3D skal forstås som tre søgedimensioner: Søgestrengen, undersøge resultater og dykke ned i holdholdet. Pointen er at du nu ikke længere skal klikke på resultaterne, men kan få det hele på én side. Parolen er: Mere kvalitet, mindre kvantitet. Men virker det?
Ask giver tre eksempler:
Gwen Stefani,
Lord of the Rings og
Oakland.Ask kommer da også ganske pænt op med nogle højre- og venstremenuer med forskellige muligheder. Pænere sat op end i det gamle Teoma, men det minder unægteligt om samme koncept: Narrow your Search, Expand your search og Related Names er gamle travere inden for søgesprog, mens højremenuen mere søger i de specialiserede søgemaskiner: Billeder, filtyper, Encyclopedia, weblogs o.lign.
Det er lidt uretfærdigt at sammenligne med Google i dette tilfælde (selv om søgninger på emnerne varsler ilde om Ask's sortering: Der er urimeligt mange kommercielle sider øverst, sammenlignet med Google). I stedet bør du nok sammeligne med Exalead. Den forsøger på samme måde at konkurrere på afgrænsningsmuligheder i stedet for sortering.
Igen en smagssag: Ask's layout ser måske mere smart og begyndervenlig ud. Men mit umiddelbare indtryk er nu, at Exalead giver flere afgrænsningsmuligheder og præsenterer dem på en både bedre og mere overskuelig måde.
Links
Ask Weblog.

Ingen kommentarer: