torsdag den 31. maj 2007

Google Hot Trends

Det er måske velkendt at Google har en liste over alle tiders mest søgte ord, Google Zeitgeist. Men listen fortæller ikke så meget om hvad der bliver søgt på her og nu. Og ejheller om det er forskelligt fra sprog til sprog. Danske søgninger er fx sjældent med. Det kan 5 mio. dansktalende ikke influere på.
Googleblog fortæller at det er der nu ved at blive lavet om på, Hot Trends som er en underafdeling Google Trends. For at finde ud af hvad der bliver søgt på her og nu. Altså det som Google's brugere søger på aktuelt. Opdelt på nyheder, weblogs og websøgning. Det er også muligt at gå tilbage i tiden og se hvad der var populært at søge på.
Googleblog lover også at der i fremtiden vil blive mulighed for at afgrænse på sprog. Da jeg prøvede, så listen virkelig uinteressant ud. Så ingen kommentarer til det. Men det kan da måske være sjovt at kigge på om bestemte begivenheder giver sig udslag i søgninger på bestemte tidspunkter.
Link
Googleblog om Hot Trends.
Hot Trends.

3 kommentarer:

Lass sagde ...

Hej Erik

Interessant blog du har her.

Jeg faldt over dette indlæg, og fandt den tilsvarende artikel på Wikipedia. Der står om Hot Trends "Google neglects updating Google Trends on a regular basis."

Har du nogen ide om hvor præcist HOT-trends er?

Det virker underligt at opdateringen ikke sker automatisk...

vh Lasse Skjelmose

Erik Høy sagde ...

Hm. Nej. Og jeg ved heller om det er muligt at efterprøve. Google udtaler sig noget valent:
"the hottest current searches with you in very close to real time"
Udtrykket 'very close to' kunne måske indikere at Hot Trends ikke er helt opdateret. Ellers ville de vel have udeladt det.

Anonym sagde ...

Ja, det virker i alle tilfælde som om det ikke har højeste prioritet.

Det er egentligt lidt underligt, da de gennem AdWords lever af netop søgninger og deres søgeord.

Google Trends kunne blive et endnu stærkere værktøj hvis man kunne parre søgninger. Eksempelvis, folk der har søgt på "bibliotek" har kombineret deres søgning med "bøde" eller "låneregler" og lignende.

vh Lasse