tirsdag den 27. marts 2007

Nyt om gamle fotoer

I perioden 1942 til 1992 rejste to fotografer, Harrison Forman og Harold Mayer, rundt i 450 byer i hele verden og optog over 6.000 fotoer for American Geographic Society. Hensigten var at vise arkitektur, byliv, transportformer og andre aspekter af byudvikling.
Hvis du kigger på billederne af København, så synes jeg nu også at de er faldet lidt for turistideen. Der er for mange billeder af oplagte turistmål som Kongehuset og Tivoli. Men ellers er fotoerne interessante, ikke blot for aktuelle formål, men også for at få et tidsbillede af mange byer historisk set.
Ikke alle byer er lige godt dækket. Du kan umiddelbart kigge på byoversigten i rullemenuen på forsiden. Men den er faktisk ikke fuldstændig. Brug i stedet kortet. Her kan du klikke ind på en verdensdel og dernæst en by. Som du kan se, er det mest hovedstæderne. Og der er heller ikke billeder fra alle byerne på kortet. Billederne er af god kvalitet, og hvis du klikker videre ind på dem, er der udførlige oplysninger om dem: Hvor, hvornår, hvad og hvem.
Som sådan er hjemmesiden en ganske god kilde til storbyernes udseende og arkitektur. Bag projektet står University of Wisconsin.
Link
Cities Around the World.

1 kommentar:

Knut Nägele sagde ...

Tak for dejligt link:-)