mandag den 19. marts 2007

Google – verdens G-drev

Internetsøgning har nævnt fænomenet et par gange i nogle ledsætninger: Google har i dag forudsætningerne for at være ’verdens harddisc’, eller G-drev om du vil. Altså en noget modsat filosofi af det kendte fra Microsoft.
Microsoft står for den personlige computer, pc’en: Hver bruger sin pc, tilgængelig derhjemme (eller på kontoret). Google siger: En computer (nemlig Googles), hver bruger behøver så blot en konto. Tilgængelig overalt hvor der er internetadgang.
Det er selvfølgelig svært at forestille sig hvordan noget sådant ser ud. Faktisk vil Googlekonto-indehavere allerede nu kunne indrette sig på denne måde. Men endnu er det hele ikke så struktureret. Projektet skulle angiveligt gå under kodeordet Platypus. Der er mange spekulationer over hvordan det kommer til at se ud, det bedste bud jeg har set er fra en post i Google Blogoscoped.
Her forestiller de sig en forside med et mappesystem, meget lignende stifinderen, og filhåndtering. Ny i forhold til pc’en er selvfølgelig uploading. Det hele skal jo først lægges over i Googles computer. Også annoncering vil være nyt. Og integrering i Googles applikationer.
Om det kommer til at se ud som på billederne i den lange artikel, er selvfølgelig tvivlsomt. Hvad der er mere interessant er forestillingerne. Som sagt. Det er ikke fremtid, det her. Med lidt snilde kan det allerede lade sig gøre nu.
Link
Google Blogoscoped vision om Google G-drev.

Ingen kommentarer: