fredag den 23. februar 2007

Google Scholar viser dansk forskning

At Google er andet og mere end en søgemaskine, er vist gået op for de fleste. Seneste danske tiltag er et samarbejde mellem Google Scholar og Den Danske Forskningsdatabase om at finde forskningsresultater fra danske uddannelsesinstitutioner. Formålet er ifølge formanden for DEFF, Kim Østrup, at gøre
...dansk forskning mere synlig, både i ind- og udland... i en globaliseret tid konkurrerer Danmark på viden og på evnen til at finde den rette information i en fart... Google Scholar kommer til at fungere som en ekstra indgang til databasen. Derved får vi fat i en gruppe brugere, som ikke kender os i forvejen.

Den Danske Forskningsdatabase giver alle interesserede gratis adgang til information om dansk forskning. Oplysninger stammer fra uddannelsesinstitutionerne egne systemer, som dernæst indsamles i Den Danske Forskningsdatabase. Dvs. de fleste universiteter, Danmarks tekniske Universitet og Forskningscenter Risø. Men alle danske universiteter, højere læreanstalter, sektorforskningsinstitutter, forskningsråd og andre offentlige institutioner kan blive dataleverandører til Den Danske Forskningsdatabase.

Ingen kommentarer: