mandag den 11. december 2006

Dans ved Wounded Knee

Limbo Rock drøner ud af højttaleren på Ørebys Gymnasiums julearrangement. Limbokæppen bliver voldsomt diskuteret, og i en brandert påstår Kloge Åge at det med stokken stammer fra massakren i Wounded Knee. Det får samtlige andre i klassen til at se rødt. Men heldigvis er Lektor Skade til stede, og han får dem gelindet op i skolens computerrum.
Eleverne har glemt alt hvad de har lært. Så de skriver blot i adresselinjen Wounded Knee. Lektor Skade tager en dyb indånding og skal lige til at ryste på hovedet og repetere hvordan de skal søge. Men det er allerede for sent. Og heldigvis for lektor Skade, for eleverne har allerede fået adskillige sider frem som besvarer spørgsmålet.
Der er selvfølgelig Wikipedia’s artikel, men den påstår lektoren ikke er seriøs nok. Der er i øvrigt også en længere artikel i den danske Wikipedia. Selv om der er talrige henvisninger i den. Godt, siger eleverne, men hvad så med Wounded Knee Museets hjemmeside? . Og så talrige edu-sider (altså sider lavet af universiteter i USA).
Flere tv-stationer har hjemmesider specielt om emnet, bl.a. MSNBC, og New York Times har flere artikler om det. Kloge Åge må gå med røde ører - og en kæp i øret.

Ingen kommentarer: