lørdag den 11. november 2006

Google laver ikke Officepakke

Indenfor ganske få år har Google sideløbende med websøgning systematisk opbygget noget som kunne ligne et alternativ til Microsofts Officepakke. Og mere til. Dog med et noget andet koncept. Hvor Microsoft vil have forbrugerne til at købe produkter til deres egen pc, har Google udviklet gratis onlineprodukter, hvor adgangen sker fra enhver computer med internetforbindelse.
Google-Guide prøver på bedste facon at følge med i alle disse nye tiltag. Så kig ind her, blot for at få et overblik. De fleste står under menuen Tilbehør.
Erik Schmidt (Googles nr. 3) blev spurgt til dette og andet på et Web 2.0 møde. Han ville dog ikke betegne Google Doc & Spread som en konkurrent til Officepakken. Derimod mere som et hverdagsagtigt redskab, dvs. der skulle være forskel på fokus for de to produkter.
Han blev også spurgt om hvorfor Google havde opkøbt videodatabasen YouTube. Når Google nu i forvejen havde Google Video. Han gav som forklaring at selv om det gik godt for Google Video, så gik det endnu bedre for YouTube. Og det ville Google gerne være med i.
Endelig blev han spurgt ud om forholdet til Patriot Act, altså den lovgivning som Bush-regeringen indførte efter terrorangrebet på World Trade Center. Her sagde han ikke uventet at lov selvfølgelig skulle følges af firmaet. Men at firmaet også havde principper. Hvis man ikke kan lide loven, må man fjerne de folk som har lavet dem. Det er almindeligt kendt at de fleste af Googles ansatte stemmer på Demokraterne.
For de som ikke er så bekendt med hvem Eric Schmidt er, står der lidt om ham på Web 2.0 mødets hjemmeside.
Link
PC magazine.
Web 2.0 Summit om Eric Schmidt.
Google-Guide om Googles tilbehør.

Ingen kommentarer: