mandag den 13. november 2006

'Borger' erstatter 'Danmark' og 'Netborger'

Det har længe været kendt at portalerne Danmark.dk og Netborger.dk pr. 1. januar 2007 smelter sammen og bliver til Borger.dk. Hvilket er ganske fornuftigt, da det nu er ganske besværligt at skulle bruge to portaler.
Jeg er sikkert ikke den eneste som har ventet i spænding på hvad det endelige resultat måtte blive. Det ser ud til at vi må leve i spænding lidt endnu. For modsat hvad Google og andre internationale firmaer gør, så holder Borger.dk kortene tæt ind til kroppen. Ingen beta-versioner som brugerne på forhånd kan kommentere eller komme med forslag til.
I en meddelelse får vi ganske kort at vide at de bliver slået sammen. Men ikke hvad og hvordan og om der vil komme nye features mv. Det hedder ganske lakonisk at
Den 1. januar 2007 lukker portalen netborger.dk. Efter denne dato vil KMD’s selvbetjeningsløsninger ikke længere blive vist på netborger.dk. I stedet bliver løsningerne vist på portalen borger.dk, der erstatter netborger.dk. KL og Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling har sammen udviklet portalen borger.dk. Den 1. januar 2007 erstatter borger.dk portalerne danmark.dk og netborger.dk, der lukkes. Borger.dk skal være borgernes indgang til det offentlige på nettet på tværs af stat, regioner og kommuner.

Men måske ligger grunden i dette forhold i ejerskabet. Det hedder nemlig videre at
I den forbindelse har KL købt netborger.dk af KMD. KMD’s selvbetjeningsløsninger ejes og driftes fortsat af KMD. Den enkelte kommune skal, som i dag, betale KMD for anvendelse af løsningerne. Fremover vises de løsninger, som kommunen har købt af KMD, på kommunens egen hjemmeside og på portalen borger.dk.

Derudover slutter meddelelsen med at fortælle at
KL har i samarbejde med KMD udarbejdet et notat, der beskriver de konkrete konsekvenser ved lukning af netborger.dk. Her er beskrevet, hvad kommunen skal gøre

Så det er altså kommunerne der får læst og påskrevet hvad der skal gøres. Var der nogen der sagde offentlighed i forvaltningen? Men måske sker der slet ikke noget nyt. Måske er det blot de to allerede kendte sider som blot bliver flettet sammen til en.
Netborger og Danmark.dk rummer virkelig god information, formidlet på en nogenlunde lettilgængelig måde. Forhåbentligt vil der i den anledning blive noget tant og fjas for at gøre opmærksom på portalen. Så det ville være rart om fx bibliotekerne kunne være orienteret på forhånd om hvad det betyder at de nu bliver smeltet sammen. I stedet for at skulle panikke på 'dagen', 1. januar 2007.
Link
Meddelelse fra Kommunernes Landsforening.
'Borger på nettet'. Bog fra Libris. Gratis download.

Ingen kommentarer: