onsdag den 11. oktober 2006

Google Docs & Spreadsheet

Så kom endelig den længe ventede version af Googles svar på Microsofts officepakke. Navnet er Google Docs & Spreadsheets. Et webbaseret tekstbehandlings- og regnearksprogram. Konceptet er anderledes end Microsofts pc-baserede og en direkte konkurrent til Windows Live Writer Beta. Men målet er formentligt ikke i første række at udkonkurrere Microsoft, men at skaffe flere annoncepenge.
Det skal være muligt at vælge at dele filerne med familie, venner, studiekammerater, opgaveskrivere og andre.
Programmet tillader at importere allerede eksisterede dokumenter og regneark. Herefter er det kun nødvendigt med adgang til internettet med en browser for at kunne se og arbejde med dem.
Vejledningen beskriver de forskellige trin:
  • Lave dokumenter og regneark fra starten. Dette foregår som ved de velkendte tekstbehandlings- og regnearksprogrammer.
  • Upload eksisterende filer. Det kan være filformater som DOC, XLS, ODF, ODS, RTF, CSV osv.
  • Del med andre. Dvs du kan vælge at lade andre få adgang til dem. Indtast emailadresse og send en invitation. Det er det samme system som brugere af Writely kender. Herefter kan de så få adgang
  • Skriv sammen med andre. Dvs. At flere kan skrive og redigere på same tid. Det sker via et chat-vindue (regneark)
  • Opbevaring sker altså fuldstændig online, og der er adgang fra enhver internetforbindelse. Det betyder at man er uafhængig af computere, og deres eventuelle nedbrud. Ligesom det er nemt at eksportere.
  • Lav hjemmeside. Det sker med et enkelt klik. Og det kræver ikke nogen speciel forhåndviden. Man kan også sende dokumentet til sin weblog.
Link
Google Docs & Spreadsheets.
Artikel i Googlewatch.

Ingen kommentarer: