onsdag den 20. september 2006

Writely nu også i praksis Google

Online-tekstbehandlingsprogrammet Writely blev opkøbt af Google. Men kontohaverne beholdt deres oprindelige konti. Nu har Writely imidlertid i en email til deres kontohavere meddelt at denne for fremtiden bliver ændret til ens Google-konto. Det betyder i praksis at man nu kun behøver at huske på denne.
Writely er interessant som eksempel på Google's koncept: At der findes en stor computer, hvor alle ens sager ligger, fra tekstdokumenter over billeder til websider og weblogs. Adgangen til alle disse sager kan være helt privat eller offentlig. Med muligheder for at gøre oplysninger søgbare osv. Kort sagt: Alt det som i dag normalt ligger på ens private computer. Dette vil gøre Google's kæmpecomputer til den måske største samling af data/information/viden. Med muligheder for at dele disse.
Dette er helt modsat Microsofts, som går ud på hver person sin personlige computer (underforstået med Microsofts produkter). Google's ide vil måske engang i fremtiden betyde at man slet ikke længere behøver nogen harddisk, men blot logger sig på Google og bruger alle de gængse programmer herfra.

Ingen kommentarer: