lørdag den 1. juli 2006

’Sociale’ nyheder

Nej, ikke nyheder om sociale emner, men nyheder som nyhedsfreaks gerne vil anbefale til andre, så andre nyhedsfreaks kan få glæde af dem. Det er konceptet bag ved DiggTrends. Ikke noget med maskinelt indhøstede nyheder som i Google/Yahoo News. Men nyheder håndplukket af mennesker, som gerne vil anbefale nyheder til andre. Angiveligt skulle 300.000 være med. Den blev lanceret 22. juni.
De er inddelt i forskellige emner:
Forecast er DiggTrends bud på hvilke nyheder som vil stå på morgendagens forsider. Altså læse nyheder før de overhovedet er nyhedsstof.
Missed er de historier som ikke nåede frem til forsiden, men som absolut er læseværdige.
Buried er forhenværende forsidehistorie, som nu er glemt. Men altså opmagasineret her.
Mirror er et her og nu billede af
Stats virkede ikke da jeg prøvede, De arbejder på sagen, ifølge teksten på siden.
DiggTrends er lavet med open source.
Et af fundene var en artikel med titlen “Five things in google that you shouldn't be able to.”, som angiveligt skulle “explains some google searches that will let you find things such as passwords, vulnerabilities, printers, cameras, etc.”. men siden var allerede så overbegloet at den var gået ned.
Det mest givende er måske det lille emnekatalog i højremenuen hvor man kan filtrere nyhederne i emner. Der er 31 forskellige emner at vælge imellem, og afprøver man dem, vil man hurtigt opdage hvem der pt. er mest aktive: Det er fortrinsvis nyheder under Tech Industry News som der er massivt mange af.
Noget hit tror jeg ikke at DiggTrends bliver. Markedet vil formentligt hovedsagelig koncentrere sig om de store søgemaskiners nyhedssøgninger (Google/Yahoo/MSN News m.fl), mens specialsøgemaskiner som Findory, Topix og DiggTrends vil være forbeholdt nyhedsfreaks.
Link
DiggTrend.
DiggTrendWeblog blog.

Ingen kommentarer: