torsdag den 13. juli 2006

Firefox i ulige fremgang

OneStat har publiceret nogle tal på brugen af de vigtigste browsere. Mest spændende er selvfølgelig hvordan forholdet er mellem Internet Explorer og Firefox. Ikke uventet er brugen af Firefox stigende, om end der er langt op til Explorer. Samtidig viser statistikken også at det er de to som dominerer markedet.
Mere overraskende er det at brugen er ujævnt fordelt geografisk. Mest populær er Firefox i Tyskland. Her ser det oven i købet ud til at Firefox kan komme op på højde med Explorer (ca. 40 % mod 56 %). Men også Italien er godt med. I de engelsktalende lande USA, Canada og Australien svinger det fra 15 % til 25 %.
Danmark er ikke med i oversigten, desværre. Men så vidt jeg ved er brugen af Firefox temmelig lav. Det er synd, for der er ikke nogen grund til ikke at bruge Firefox. Dels er det ikke mere besværligt, dels er det efter min mening en langt bedre og mere sikker browser. Faktisk bruger jeg selv kun Explorer til 3 websteder: bibliotekets interne Plone (hvis du ikke ved hvad det er, så glem det), Yahoo Music (som af en eller anden grund kun virker i Explorer) og når jeg en gang hvert halve år støder på en side, som ikke er gearet til at kunne læses i Firefox.
Samtidig er det nu også muligt at se på den nyeste beta-version af Firefox 2.0. Stadig kun som engelsk version. Men den er der da.
Link
Statistik om brugen af browsere i udvalgte lande.
Download nyeste beta-version af Firefox.

1 kommentar:

Morten Brunbjerg Bech sagde ...

Hej Erik. Du kan hente et add-on, IE Tab, til Firefox, som åbner et vindue i Firefox, der viser websider, som de vil se ud i Internet Explorer. Det er i virkeligheden bare et Internet Explorer vindue, der åbner i et faneblad i Firefox, men du slipper da for at have en Explorer åben samtidig. Det er ret smart og fungerer godt. Du kan hente add-on'et hos Mozilla Add-ons.