mandag den 8. maj 2006

Google Health på vej?

Google Blogoscoped har fanget nogle skærmbilleder, som tyder på at Google nu er på vej med en slags sundheds- og sygdomstjeneste. Du kan selv kigge på det ved fx at søge på [ tired ] (altså træt). Ikke i Google, men via en special søgemetode, som er beskrevet på Google Blogoscoped.
Så lægger der sig nogle emneord oven over resultaterne, fx treatment. Blogoscoped mener selv, at tjenesten vil blive offentliggjort på onsdag, når der er pressemøde hos Google. Webloggen har før været ret præcise med deres forudsigelser af lignende, så derfor tør jeg godt viderebringe rygtet her.
Yahoo har også noget lignende, Yahoo Health. Her kan du også søge på [ tired ]. Og Yahoo har i øvrigt et væld af lignende tjenester. Så det er måske det Google nu vil til at konkurrere med? Se en mere detaljeret oversigt hos Yahoo eller på Yahoo-Guide.
Ingen tvivl om at sundhedsområdet er vigtigt i USA, hvor de to søgegiganter har deres primære marked. Undersøgelser fra USA viser, at 58 % af befolkningen her brugte internettet til at finde information om deres families sygdomme og stolede på oplysninger fundet her. I Danmark går det i en lidt anden retning. Her har vi sundhedsportalen Sundhed.dk. Her er bl.a. et sundhedsleksikon, og med en digital signatur er det muligt at få adgang til personlige oplysninger. Noget tilsvarende findes ikke i USA med samme autoritet og uafhængighed. Så for Danmarks vedkommende vil Google og Yahoo nok være mere perifere. Også pga. sproget.
Link
Google Blogoscoped.
Mere Google Blogoscoped.
Yahoo Health.
Yahoo-Guide.
Sundhed.dk.

Ingen kommentarer: