torsdag den 9. marts 2006

USA’s regeringsportal

I Danmark er den statslige information spredt på en række hjemmesider: Folketinget, Retsinformation, danmark.dk, netborger.dk osv. Sådan er det også til dels i USA, men her har man samlet en stor databaser for forbundsregeringen, FirstGov. Den kan søge i ikke bare alle statslige informationskilder, men også inden for jura, biblioteker. Og Google lavede derfor også Uncle Sam.
Nu har FirstGov imidlertid erstattet den gamle søgemaskine med MSN search og Vivisimos mappeopdelingssøgemaskine. Samtidig har indekset fået en ajourføring og er blevet udvidet, ligesom ikke-regeringssider er blevet fjernet.
Selv mener FirstGov i en pressemeddelse at de bedste forbedringer er navigeringen i resultatlisten. (Se nærmere detaljer i pressemeddelelsen, hvor der også er billeder, så du ikke behøver at afprøve den selv). Der er også kommet faneblade til FAQ, Federal Forms og Podcasts. Og så hvad der ikke er nyt for Vivisiomo-kendere: mappeopdelingen. Det kan bl.a. være på emner, institutioner eller lande. Der er også en avanceret søgning med flere gode afgrænsningsmuligheder, hvoraf mange er kendt fra de gængse søgemaskiners. Der er også afgrænsninger ift. Den administrative opdeling i USA.
Der er dog stadig problemer med de institutioner som har valgt at bruge com-domænet.
Link
Artikel om FirstGov.
FirstGov.

Ingen kommentarer: