mandag den 13. marts 2006

Google som verdens harddisc

Mens Microsoft og Open Office satser på personlige computere, er Googles koncept et andet: Hvorfor ikke være hele verdens computer? Så er brugerne ikke afhængige af, at skulle sidde ved en bestemt computer eller slæbe rundt på bærbare og memorysticks.
Det nyeste tiltag i den retning er Googles opkøb af Writely. Det er en slags tekstbehandling online, samt blogredskab, samt et G-drev. Det kan lave Word, pdf, html og rtf-filer.Jeg har brugt det i nogle måneder sammen med et par andre til at udarbejde forskellige dokumenter. Iden er kort sagt den samme som et almindeligt tekstdokkument. Forskellen er at det ligger på internettet, og at man kan give andre lov til at rette i det. Samt atter andre til at følge med i processen, fordi dokumentet har en internetadresse. Og så kan man blogge direkte.
Writely er som mange andre Google-påfund i betaversion. Formentligt vil det give Writely et gevaldigt skub fremad, for Googles lagerkapacitet er frygtindgydende stor. Opkøbet i fint i tråd med andre Google-produkter. I yderste konsekvens overflødiggør Writely mange af Microsofts windows-produkter (store dele af Office-pakken fx).
Og perspektivet er at man i tråd med at kunne søge på alle sine email på Gmail, blogposter via Blogger nu også vil kunne søge i alle sine dokumenter via Writely. Altså med andre ord overflødiggøre sine desktop-søgninger. Næste skridt kunne være at lave et regnearksprogram. Allerede eksisterer Google Base, som er i stand til at uploade eksisterende dokumenter fra folks computere.
Link
Googleblog om Writely.
Pandiapost om Writely.
Om Maliks weblog.
Search Engine Journal.

Ingen kommentarer: