fredag den 24. februar 2006

Problemer på Wikipedia

Wikipedia har pt en del problemer med at holde vandaler ude. Blandt de mere kuriøse plantede fejl var at Tony Blair fik øgenavnet Whoop-de Do og havde billeder af Hitler i sit soveværelse, at Jack Straw skulle have besøgt Ilford fremfor Irak, at Robbie Williams tjener milioner på at æde hamstere og at David Beckham var kinesisk målmand i den 18. århundrede.
Posterne er selvfølgelig blevet fjernet. Dog kan de redaktører som har ret til at logge sig på Wikipedia, stadig finde dem. Wikipedia gemmer nemlig alle indlæg i en artikels historie. Det er også herfra at ondsindede hackere kan gøre skade på ellers seriøse artikler.
En artikel i Sunday Times bringer yderligere mærkværdige historier. Wikipedia har også planer om at lave en fast form, hvori der ikke kan ændres eller lægges falske historier. Men ellers er Wikipedias ophavsmand ikke så bekymret. Han havde faktisk regnet med at blive rendt over ende af idioter, men er overrasket over at der er langt flere som vil det bedste.
Uanset hvad, så vokser Wikipedias anseelse. Fx hos søgemaskinerne. Internetsøgere vil bemærke, at Wikipedias resultater rangerer højt; de er med i Googles referenceværk, Answers.com; og senest har Yahoo lagt Quick Links direkte ind i søgeresultaterne (se billede på Yahoo Search Blog), efter at have indledt et tæt samarbejde med Wikipedia.
Link
Times Online.
Yahoo Search Blog om Wikipedia i søgeresultater.
Yahoo Search Blog om samarbejde med Wikipedia.

Ingen kommentarer: