søndag den 12. februar 2006


Ny beta-version af Internet Explorer

Den nye beta-version af Internet Explorer er ændret radikalt. Firefox-brugere kan glæde sig: Explorer har efterabet en række af Firefox’ gode faciliteter. Explorer er nærmest chokerende minimalistisk. Det minder lidt om oplevelsen fra første gang jeg klikkede ind på Googles minimalistiske søgebillede. Her i hurtig rækkefølge nogle af de mest iøjnefaldende nyheder:
  • Som i Firefox er der nu et søgefelt til højre for adressefeltet.
  • Forstør/formindsk billedet (zoom) med ctrl + eller -.
  • Mulighed for at åbne i faneblade. Dette sidste måske en smule smartere end i Firefox: man kan klikke nye blanke op. Explorers stakke af sider er altså en saga blot. Siderne kan vises som Quick Tabs/thumbnails (se billedet).
  • Google toolbar installeres automatisk i browseren fra starten, hvis du havde den før. Med Firefox’ løsning afinstallerede jeg den dog.
  • Favorites Center (den orange stjerne til venstre) med Foretrukne og Rss-feeds gør det nemt at opbygge og overskue. En orange firkant lyser når der er rss-feed på en side (som i Firefox). er også en fiks lille nyhed for yndere af foretrukne, Delicious og rss-feeds.
  • Printfunktion med setup: bl.a. udskrive i forskellige papirformater og redigere i teksten, fx tekststørrelse før udskrivning.
  • Sæt browseren til at slette alle midlertidige internetfiler, når browseren lukker.
  • Det annoncerede phising-filter får jeg besked om ikke ”currently” er ”available
Alt i alt har Firefox haft en god indflydelse på Explorer hvad angår funktionalitet. Dog har jeg oplevet problemer med at vise visse sider ordentligt. Men ellers er det kun at tage sig den tid det nu tager til at omstille sig. Og glæde sig over at det for fremtiden bliver nemmere at skifte mellem de to browsere, fordi de minder om hinanden.
Bliv ikke forskrækket over at de klassiske menuer foroven er forsvundet. Højreklik forsigtig i ikonerne, vælg i menuen punktet Classic menu tabs. Så er de der igen.
Internet Explorer findes pt ikke i en dansk udgave. Men det kommer helt sikkert.

Ingen kommentarer: