mandag den 27. februar 2006

Google Page Creator

Google Page Creator er et værktøj til at hjemmesider. Og jeg har ikke prøvet det. For jeg nåede ikke melde mig til inden der blev lukket for tilmeldinger. Man kunne ellers logge på med sin Gmail. Produktet er i vanlig Google-stil i en foreløbig betaversion. Og det har tilsyneladende være delvist nede allerede. Det følgende bygger derfor på andre kilder, se under links.
Page Creator kræver ingen kendskab til html eller andre computersprog. Som sådan inder det lidt om at lave en weblog eller en hjemmeside på steder som Webbyen, Geocities og andre steder. Der er nogle eksempler på hvordan nogen allerede har lavet sider: slash.pd.googlepages.com eller slash.pd.pagetastic.com
Google Blogoscoped har nogle billeder af hvordan det hele ser ud. De bemærker at teknologien bagved ligger lidt over hvad man ellers kan rende ind i på internettet. Bl.a. gemmer den løbende siden, mens man arbejder på den. Pt. er der 100 MB til rådighed. Langt mere end dobbelt så meget som fx BergerWeb.
Det er også samme målgruppe som Borgerweb: det er for folk der ikke har brug for det store webmasterkursus, ej heller for de let øvede.
Link
Google Page Creator.
Google Pages weblog.
Googleblog om Page Creator.
Google Blogoscoped.
Google Blogoscoped eksempler.
Search Engine Watch.
Matt Cutts.

3 kommentarer:

Bjørn Nielsen sagde ...

Den var åben igen for tilmeldinger igår da jeg prøvede, og det ligner den stadig er det...

Erik Høy sagde ...

Du har ret: Nu kan jeg også komme på. Jeg har dog stadig ikke afprøvet, om omtalerne af Page Creator er gode nok.

Jørgen Gram Christensen sagde ...

På canadiske onedegree.ca mener Ken Schafer, at det er problematisk, at hjemmesidens adresse kommer til at bestå af din gmail-kontos brugernavn plus googlepages.com. Det gør det meget nemt for spammere at regne ud, hvad ens e-mail-adresse er.

http://www.onedegree.ca/2006/02/23/big-problem-with-google-pages