onsdag den 4. januar 2006

Personsøgning 1: vejvisere
I mange situationer kan man få brug for at søge oplysninger om en bestemt person. Internettet har gjort det lettere end nogensinde, men bliv nu ikke alt for skuffet hvis du ikke finder ret meget andet end navn, adresse og telefonnummer.
Start fx med at bruge de mange vejvisere, som også eksisterede før internettets tid. De fleste kan du ganske nemt søge i fra sin pc derhjemme. Et overblik over sådanne vejvisere findes flere steder:
Bibliotekernes Netguide (søg under Vejvisere og Telefonbøger) medtager både danske og udenlandske. Det samme gør Jubii.
For telefonnumre findes talrige internationale oversigter over hvide og gule sider. En af dem er Københavns Kommunes Bibliotekers oversigt over telefonkataloger i hele verden. Også Ixquick’s søgemaskine til telefonnumre giver ofte forbløffende gode resultater. Fordelen ved den er at du ikke behøver at slå op i mange landes lokale telefonbøger. Ixquick kan søge personer, virksomheder og ”omvendt” nummersøgning, dvs. finde personer ud fra et telefonnummer. Glem ikke hjemlige Krak.
Hvis man har lokaliseret en person til en bestemt virksomhed eller profession, kan man fortsætte på disses hjemmesider. Virksomhedsledere, bestyrelsesmedlemmer o lign. står i Kompass. Her står også kontaktpersoner. På tilsvarende vis har mange offentlige institutioner personaledatabaser, fx Københavns Kommunes Biblioteker og Københavns Universitet.
Ældre afdøde personer fra før 1921, kan måske findes i Dansk Demografisk Database.
Mange oplysninger kan findes i lukkede databaser som Infomedia (avisartikelbase med langt de fleste danske avisartikler). De fleste biblioteker har licens til den. Ligesom de mange forskellige Who-is-databaser, fx Biography og Who2.
Derudover kan du også prøve søgemaskiner. Herom i næste artikel.
Links
Bibliotekernes Netguide.
Jubii.
Københavns Kommunes Bibliotekers telefonbogsoversigt.
Ixquick telefonnummersøgning.
Krak.
Kompass.
Biography.
Who2.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

tak for en rigtig informativ hjemmeside. For nylig søgte jeg et bestemt telefonnummer i udlandet. Da jeg ikke vidste hvordan jeg skulle finde det, gik jeg via google og fandt 'internetsøgning'. Ikke blot fik jeg link videre til 'ixquick' men jeg blev også en del klogere på søgning i al almindelighed. Tak for hjælpen!

De gule sider telefoninformation sagde ...

Tak så meget for det væld af oplysninger om denne store blog, Bravo for dit arbejde og held og lykke i den retning ...