lørdag den 7. januar 2006

Musik på internettet
For musikelskere har ALAs Valery King (bibliotekar ved Oregon State Universitet) lavet en lang liste over kvalitetsressourcer på internettet om musik. Ikke kun downloadsider med mp3-filer, men også programmer til afspilning af musik og andet.
Der er kendte og mere ukendte med. På det generelle plan er All-Music Guide nærmest overflødig at nævne for kendere: Overskuelig, talrige informationer om grupper, komponister, fonogrammer, hvor de kan købes osv. Ligesom du kan få overblik over hvad der findes på Librarians Internet Index (LII): Music. På vor hjemlige danske front kan man i stedet bruge Bibliotekernes Netguide under Musik. Den har adskillige danske sider med.
Men også nogle musikbiblioteker på universiteter som det måske er værd at kigge nærmere på William and Gayle Cook Music Library, Indiana University School of Music, University of Washington Libraries’ Music Library, Eda Kuhn Loeb Music Library på Harvard University og Washington University i St. Louis.
Heroverfor er dnt mere bredt orienterede Yahoo’s kategori Entertainment > Music.
Listen beskriver også en række specielle musiksider hvad angår klassisk musik (med dens forskellige genrer), populærmusik, jazz, etnisk musik og folkemusik, opera, musicals, tekster og noder. Samt nogle mere sekundære emner som ophavsret, musikinstrumenter, musikhistorie, musikteori med meget mere.
Listens styrke er at den har udvalgt det bedste. Dog kunne jeg dog godt selv tænke mig at tilføje et par af mine egne yndlingssider: Progarchives, som omhandler den såkaldt progressive rock. Her er det hele: inddeling i forskellige skoler, grupper, personer og sågår stream-eksempler for langt de fleste af grupperne. En anden er Musipedia, hvor man kan finde ud af hvilken melodi der spiller inde i sit hoved.
Link
Artikel i ALA.
KKB’s vejledning om musik.

Ingen kommentarer: