tirsdag den 31. januar 2006

Hvad beskytter Google?

Midt i al balladen om Googles gøren og laden i Kina er sagen om USA’s regerings krav på at søgemaskinerne udleverer oplysninger blevet lidt glemt. Men hvad er regeringen egentlig ude efter: personlige oplysninger eller ej. Washington Post har funderet lidt over det.
De personlige oplysninger som søgemaskinerne har, befinder sig først og fremmest på alle de forskellige registreringsprodukter. Altså de som kræver registrering for at kunne bruge dem. Det er fx Gmail, Orkut, Froogle shopping lists, personaliseret søgning osv. Brugerne opgiver her personlige oplysninger i tillid til at de ikke vil blive misbrugt. Det kan fx være hvilke søgninger man gennem en årrække har foretaget.
Disse data er dog ikke sammenkædet, men Googles teknologi gør at det er muligt at gøre det. Washington Post nævner et eksempel hvor en mand blev dømt for mord bl.a. ud fra mistænkelige søgninger umiddelbart før han smed sin kone i en sø: "Body decomposition", "rigor mortis", "neck", "snap" og "break" og søgninger på søens dybde.
Søgninger afspejler naturligvis hvad vi interesserer os for, og de kan også let misforstås.
Link
Washington Post via MSNBC.

Ingen kommentarer: