lørdag den 31. december 2005

Weblogsøgemaskinerne under forvandling
Siden Google Blogsearch gik på banen for ca. ½ år siden har de specialiserede søgemaskiner som Daypop, Feedster, Technorati, Ice Rocket og andre fået alvorlig konkurrence. Googles weblogsøgemaskine er hurtig, og omfattende. Og den ser også ud til at have fået kål på den omsigbredende støj i form af splogs (spam weblogs).
Google Blogsearch ser ud til at have koncentreret sig om selve søgningen. Det har overladt en niche til de specialiserede til al muligt udenomskrams, som fx oplysninger om de forskellige weblogs. Ice Rocket koncentrerer sig om at konkurrere på hastighed og præcision. Technorati har taget raffinementer om de enkelte poster op. Samt givet designet et kraftigt shine-up.
Først og fremmest er der lavet små fikse ikoner til:
  • Søgning på samme ord (luppen yderst til venstre)
  • Links til webloggen (se billedet, det grønne)
  • Ophavets profil hos Technorati (på billedet: Erik Høy)
  • Link til webloggens hovedside.
Og så ser det ud til at Technorati bedre end andre søgemaskiner, inklusive Google Blogsearch, har formået at være førende på opdateringen, selv om hastigheden i at fungere ved selve søgningen stadig volder problemer. Men dette er et af de punkter hvor søgemaskinerne på skift har problemer (undtagen Google Blogsearch).
Feedster ser også ud til at ville forny sig, men den har skuffet en del på det sidste ved at være nede temmelig tit.
Ice Rocket ser også ud til at være gerådet ud i de evindelig problemer med hyppige opdateringer, så de helt nye poster ikke kommer med.
En af de gamle klassikere, Daypop, ser derimod ud til at være kørt helt ud af dansen, på trods af den enlige ophavsmands tapre anstrengelser. Ikke blot nu, hvor der er skilt oppe om at den først er tilbage 7. januar. Men måske er der overraskelser på vej?
I anledning af nytåret er indslagene i andre weblogs i fuld gang med at gøre status over 2005 og forudsige en masse for 2006. Lidt udenfor falder Google Blogoscoped, som i stedet har lavet 10 nytårsønsker for 2006: 10 webtrends that should die in 2006. Ganske tankevækkende.
Link
Feedster.
Google Blogsearch.
Icerocket.
Technorati.

Ingen kommentarer: