fredag den 16. december 2005

Google viser musik
Ask startede på det, Yahoo fulgte op. Nu har Google det: hvis du søger på bestemte musikere, kommer der quick reference-oplysninger op over selve søgeresultaterne. Det er ikke nødvendigt at bruge koder. Du kan fx bare søge på
[ frank zappa ]
Husk at det skal være com-udgaven. Det dur ikke i den danske.
Funktionen virker ad flere omgange, hver gang med uddybende oplysninger. Der er et link til More music results for Frank Zappa. Og det leder i første omgang over på en ganske omfattende side med album, sange (i dette tilfælde 92). I anden omgang kan du igen klikke på linket under billedet. Og nu kommer yderligere detaljerede oversigter frem med cd’er.
Tilsyneladende kan musiksøgningen klare kunstnere, enkelte numre som ”21 reasons”, navne på cd’er fx ”under rug swept” og formentligt flere andre former for søgninger. Ifølge Googleblog er der flest kunstnere fra USA, men fx dansk-norske Aqua er da med.
Da jeg søgte, vist det sig at jeg ikke kunne komme ud igen af musiksøgningen, når først jeg var kommet så langt. Adresselinjen viste konstant ” www.google.com/musicsearch?q=”, hvilket betyder at Google kun laver musiksøgninger.
I tilfældet Frank Zappa ses straks at det ikke er nogen komplet oversigt. Og det fremgår heller ikke hvorfra oplysninger stammer. Dog oplyser Search Engine Watch at de skulle stamme fra Apple, Real og eMusic, Amazon, WalMart og andre. I artiklen fra Search Engine Watch kan du også læse hvordan Yahoo, Ask og MSN har lignende funktioner.
Link
Googleblog om musik.
Search Engine Watch om Google Music.

Ingen kommentarer: