torsdag den 8. december 2005

Det usynlige internet: Kazzoom
Endnu en søgemaskine proklamerer at kunne søge på det usynlige internet: Kazzoom. På forsiden reklameres søgning i 50 mia sider. Langt over såvel Google som Yahoo. I pressemeddelelsen skriver Kazzoom at der er 1-2.000 gange flere dokumenter på det usynlige internet. Andre har anslået faktoren til 500. Det fremgår desuden at Kazzoom indeholder bl.a. databaser som US Census Bureau, Library of Congress og andre.
”Hvis du ikke kan finde det du søger efter på Kazzoom, findes det formentligt ikke”

siger en talsmand, Terry Newborn.
Alt sammen noget internetsøgere har sukket efter i årevis. Se bl. a. seneste artikel i Internetsøgning. Hver gang nogen har proklameret noget lignende, er vi blevet skuffede. Hvad med Kazzoom? Jeg har prøvet et par søgninger for at få et overblik. En af de lovende var:
[ himmelbrev ]
Problemet med at ”synlige” resultater blandes sammen med ”usynlige” resultater er meget stort i andre søgemaskiner af lignende type. Det gør Kazzoom også, men det ser faktisk ud til at Kazzoom finder resultater. Bevares, mange af dens resultater kan også findes via Google. Men andre stammer fra det usynlige internet, fx en artikel i Jysk Ordbog. Kigger man nærmere på linket, opdager man at der forekommer et ligningstegn (=). Og dette går de fleste søgemaskiner langt udenom.
Det er irriterende at Kazzoom ikke adskiller almindelige webresultater fra de usynlige. Der er også flere døde links. Men når det er sagt, så synes Kazzoom at være et bud på en søgemaskine til det usynlige internet. Ikke for nybegyndere, men for vante internetsøgere
Derudover har søgemaskinen en række andre faciliteter:
  • En oversætter, der for en gang skyld ikke er baseret på Babelfish (men prøveoversættelserne lovede bestemt ikke bedre end Babelfish).
  • Billedsøgning foregår i den kendte billedsøgemaskine Picsearch.
  • Kort (maps) i Mapquest.
  • Nyheder og Dictonary i to for mig ukendte online-opslagsværker.
Siden ser endnu noget ufærdig ud. Der er fx ikke nogen avanceret søgning. Og jeg har ikke afprøvet alle de gængse tegn og operatorer (kommentér gerne, hvis du har afprøvet nogen af dem).
Links
Yahoo News om Kazzoom.
Internetsøgning om det usynlige internet.

Ingen kommentarer: