fredag den 9. december 2005

Yahoo! Answers
Så kom Yahoos svar på Google Answers. Ikke overraskende hedder den Yahoo Answers. Den afgørende forskel mellem de to er at Yahoos er meget mere ”åben”. Og gratis. Har du et Yahoo Network ID, vil det blive muligt at tjene penge på svarene. Det fremgår når man registrerer sig som svarer: ”Earn money for your answer” (Coming soon).
Ellers er princippet det samme: Har du en konto, kan du stille spørgsmål, besvare spørgsmål eller kigge i allerede besvarede spørgsmål. Besvarelser står hen i 14 dage. Hvis ikke de er besvaret, slettes de.
Som spørger har du ret til at udvælge det bedste svar eller lade ”fællesskabet” stemme om det bedste svar. Spørgeren kan ikke selv besvare sit spørgsmål
Alle indehavere af en Yahoo-konto er automatisk med i ordningen, både som spørger og svarer. Den loggede mig automatisk på, selv om jeg ikke var logget ind på min Yahoo-konto. Yahoo garanterer for anonymitet hvad angår identitet: man kan altså godt optræde under et pseudonym.
I modsætning til Google skal man ikke betale. Svarerne optjener to point hver gang de logger på Answers. Indlogningen foregår via Yahoo Answers. Klik på My Q&A, Edit this info, skriv pseudonym (brug eventuelt den Yahoo-ID du har i forvejen), billede (valgfrit), email osv. Find et spørgsmål du gerne vil besvare, angiv en kilde og send. Se eventuelt et udkast (preview) inden du godkender med OK.
På billedet er et af svarene før publiceringen. Spørgsmålet var hvad treenigheden er.
Svarerne er som nævnt brugere af Yahoo-konto. Ikke nødvendigvis en ekspert. En svarer kan kun besvare et spørgsmål én gang. Vinderen af en besvarelse optjener 10 point.
Det er muligt at indrapportere misbrug, hvis du skulle opdage noget sådant. Den ser ud til at fungere delvis. Et spørgsmål om ”Who’s your daddy” var ved at blive fjernet af ”customer care”. Bort set fra de sædvanlige legesyge var der en del spændende spørgsmål og svar, da jeg kiggede. Det bliver spændende at se hvordan de to spørgetjenester udvikler sig: Yahoos tiltro til svarerne over for Googles sværere optagelsesbetingelser. Indtil videre ser de forskellige funktioner ud til at virke efter hensigten, så spørgetjenesten er absolut et besøg værd.
Links
Yahoo Answers.
Yahoo Searchblog.
Google Answers.
Search Engine Watch om Yahoo Answers.

Ingen kommentarer: