søndag den 6. november 2005


Søg på skift: Mr Sapo
Mr. Sapo er det mystiske navn på en metasøgemaskine. Den søger på skift i forskellige søgeværktøjer, som fremgår af fanebladene over søgefeltet: web, billeder, audio/video, opslagsværker, nyheder og weblogs. Sapo er spansk og betyder frø (dyret, ikke plantefrø). Chilenerne brugte også ordet under Pinochet til at betegne en stikker, altså en person med en (for stor) mund.
Min yndling på det felt er Turboscout. I forhold tilden ser det ud til at frøen har flere muligheder med under nogle af fanebladene. Men til gengæld har den ikke løst problemet med æ, ø og å (det fungerer i Turboscout, se tidligere indslag i Internetsøgning). Og så fungerer den heller ikke altid med ”” (anførselstegn/gåseøjne). Det udløser blot 0 resultater i søgninger. Det er så store minusser, at jeg stadig foretrækker Turboscout frem for Hr. Frø.
Desuden er ophavet ikke angivet. Under About står intet om hvem der står bag søgemaskinen. Men jeg vover nu alligevel mit ene øje! Maskinen har skiftet udseende for nyligt. Det ved jeg fordi den har en aggressiv markedsføringsstil: hver gang jeg har skrevet om Turboscout i webloggen, har der ganske kort til efter været en maskingenereret kommentar til indslaget med hilsen fra Mr. Sapo. Det kan jeg så håbe på hermed er slut.
Hvis du er meget glad for sådanne maskiner, er Trovando ogå et fint bud, som tidligere omtalt på Internetsøgning.
Link
Mr. Sapo.
Turboscout.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Erik ! Du skriver "Det ved jeg fordi den har en aggressiv markedsføringsstil: hver gang jeg har skrevet om Turboscout i webloggen, har der ganske kort til efter været en maskingenereret kommentar til indslaget med hilsen fra Mr. Sapo. Det kan jeg så håbe på hermed er slut." - Det var dog en yderst mærkværdig holdning at have til folk, der læser din blog og er så "frække" at de tror at du har tilføjet muligheden for kommentarer, fordi du rent faktisk er interesseret i at få en interaktion med dine læsere. Jeg har selv et par gange påpeget muligheden for mrsapo.com i en kommentar for at læserne af din blog har muligheden for at vælge mellem flere forskellige muligheder. (Og er det ikke netop det som er Internettets grundtanke ? Alsidighed ?) Hvis du havde den indsigt i weblogs som du siger, så ville du også vide at kommentarerne mange gange er lige så værdifuld læsning som blogindehaverens eget indlæg. Fx. fordi en kommentar kan gøre opmærksom på nogle ting, som blogindehaveren ikke har haft med i sit eget indlæg. Hvis du føler at folk tilknytter en kommentar til dine indlæg for at genere dig, så skulle du måske hellere sløjfe din kommentar-sektion ? Eller drejer det så mere om at du, Erik, har udviklet en "jeg-alene-vide"-holdning ? For øvrigt så repræsenterer jeg ikke mrsapo.com mere end du repræsenterer turboscout .... Hvad angår ejerskabet til mrsapo, så er det en mærkelig, passiv holdning, du udviser. Det tog mig 1 minut at finde følgende link via Google: http://www.prweb.com/releases/2004/10/prweb171943.htm - mvh. En skuffet, hermed forhenværende læser af din weblog

Erik Høy sagde ...

Kære anonyme:
- "Internetsøgning" får flere maskingenererede spam-kommentarer, som er reklamer for produkter, som ikke har noget med indslagene at gøre. Jeg udnytter min ret til at ignorere og eventuelt slette disse når de kun har annonceformål.
- Jeg har taget kommentarerne om Mr. Sapo alvorligt: Nu HAR jeg lavet et indslag om den. Hvis du vil interaktion, så kunne jeg godt ønske mig lidt mere end en ukommenteret linkhenvisning.
- Jeg har en skeptisk holdning til produkter som ikke selv fortæller hvem de er. Du skriver at det har været nødvendigt at lave en søgning på Google for at finde ud af det Det er for mig et dårligt tegn, hvis noget sådant er nødvendigt. Og trækker ned i pålidelighed.
- Jeg ønsker dig alt muligt godt i din videre læsning andre steder på internettet.

Erik Høy sagde ...

PS
Jeg skylder at skrive, at hvis man forsker i Mr. Sapos ophav, ender man hos Intelways, et firma med adresse i USA og med en hjemmeside på spansk, (engelsk menu virker ikke).
Interesserede kan se anmeldelser på Mr. Sapos hjemmeside (http://www.mrsapo.com/press.php)