torsdag den 13. oktober 2005


Google Reader
Google har lanceret sin udgave af en Reader, altså en rss-læser. Den kan finde rss-feeds ved søgning og gemme dem. Hertil kommer at du kan tilføje emneord mv.
Brugere af Googlekonti kan umiddelbart logge på. For de som endnu ikke er kommet med på rss-beatet er her en oplagt chance. Brugere af fx Bloglines vil umiddelbart finde sig hjemme. Konceptet bag ligner de andre faciliteter som vante Googlekontiindehavere kender.
Søgefunktionen finder rss-feeds på emneord. Desværre kan man ikke sætte Labels på med bogstaverne æ, ø og å. En udførlig vejledning vil komme på Google-Guide snarest muligt, men pga. rejser vil det først blive i slutningen af oktober. I mellemtiden må læserne nøjes med nedenstående links.
Yahoos modspil fremgår af Yahoos weblog fra 10. oktober . I stedet for at oprette en speciel søgning, bliver den nu integreret i Yahoo News sammen med bl. a. Flickr, med forventet tilføjelse af podcasts senere. Foreløbig resultaterne ikke noget at skrive hjem om. Men det er også tidligt: først senere vil Yahoo inkludere mere end 20 mio. weblogs i databasen.
I øvrigt afspejler dette måske et meget lidt kendt fænomen: At Googles database er uhyggeligt meget større og meget mere effektiv end Yahoos. Google opsluger ganske enkelt sine indkøbte produkter (Keyhole, Blogger og andre). Men Yahoo må nøjes med at lade dens opkøbte produkter køre parallelt med. Googles lagerplads er i dag så omfattende at Google har indgået en aftale med at give NASA lagerplads.
Links
Google Reader (beta).
Introtour til Reader.
Googles pressemeddelelse om Google reader.
Billeder fra Googleblogoscoped.
Yahoos modspil.

Ingen kommentarer: